Многократни пелени

Grovia One ревю

Една от най – харесваните и купувани марки пелени се присъедини към моя сташ. Много нетърпеливо си я подготвих и изчаках да изсъхне, но…

Поръчах Grovia-та от английския онлайн магазин Babipur, понеже в България в този момент нямаше налични ( Fancy baby ). Трескаво я чаках и нямах търпение синът ми да има сухи нощи без пропускане и препълване. Бях изчела много ревюта и гледни точки, плюсове и недостатъци и всички бяха положителни. Нямаше нито едно негативно мнение! На хората им пречеха различни неща, от велкрото, което губят, до неизрязаната добре, според някои, предна част на пелената.

Grovia ONE

 

Grovia ONE е пелена, която съчетава и двата вида закопчаване – лепенки и копчета. Лепенките могат да бъдат отстранени. Пелената е с подплатена вътрешна част и е изключително подходяща за нощно време. Тя, разбира се, съчетава в себе си размери от 4,5 до 16 кг и се регулира чрез копчета. Подложките са с горен микрофлийс слой, който държи сухо бебешкото дупе, а от другата страна са изработени от 100% памук. Пере се на 60 градуса и позволява сушене на ниска температура. Добре е да отстранявате лепенките при изпиране, за да им осигурите по – дълъг живот.

Още на първо пипане пелената е сууупер мека и пухкава. Вътрешният слой от микрофлийс е просто вълшебен, но всичко това приключва с първото пране. Пелената става грапава и на бобчета. Не че е проблем, но новичка си е „Уау“!

Та, сложих я аз, след като изсъхна, на дупето на малчо и се приготвих за суха нощ! Предварително бях подготвила пелената, за да е с възможно най – добра попивност и търпеливо я изчаках да изсъхне няколко пъти. Съхненето на подложките отнема около 8-10 часа… Това беше и първият минус, който си отбелязах, но той беше и толкова бързо пренебрегнат, защото очакванията за суха нощ бяха ОГРОМНИ!

Ще ви разочаровам, но аз не съм имала нито една суха нощ с Grovia ONE. Всички бяха мокри и подгизнали! Мъчих я в продължение на месеци, но нямаше сух резултат. Първоначално, ествствено, си мислих, че аз нещо някъде бъркам и започнах да чета и гледам видеа отново. Поставянето беше окей, прането беше окей… всичко беше окей, само не и пропускането. Направи ми впечатление, че протича винаги около крачетата и това ме наведе на мисълта, че може би е слабичък за нея. Малчо като цяло си върви мъничък, но пък не ми е правила луфтове около крачетата след като я сложа. Пробвах и само с една подложка. Да не би пък двете да надуват прекалено пелената, но и така нямаше успех. Тук е моментът да припомня, че моят син е кърмено на поискване бебе и суче между 2 и 8167161684577 пъти на вечер!

Реших, че остава дневна пелена, но и там Grovia ONE не успя да се впише. Пропускаше за не повече от час и половина, а се очакваше да издържа, ако не нощно спане, то поне дълга разходка. Останах силно разочарована и много резервирана към продуктите на Grovia.

В крайна сметка стигнах до извода, че протичането може би се дължи и на слабите му крачета и на подвижността му. Пробвахме пелената, когато той вече беше проходил, та си мисля, че може би, ако беше по – слабо подвижен, слабите крачета нямаше да са такъв проблем, но знам ли… Така че, имайте едно на ум преди да купите Grovia ONE, ако имате по – миниатюрно човече вкъщи. Аз определено не бих повторила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *