Бебеносене

Lenny Lamb Standard ревю

Lenny Lamb е изключително известна и нашумяла марка из бебеносещите среди. Раниците им са не само удобни, но и много красиви и предлагат огромен избор от десени и цветове. Изработени са от слингове, които Lenny сами произвеждат и също могат да бъдат закупени.

Първото Lenny, което сложих беше стандарт в мастилено синьо и с новия падинг на една от първите бебеносещи срещи в Стара Загора. Тогава синът ми беше на 5 месеца и стандарта му лепна идеално, но се оказа, че аз не успях да се разбера с Lenny-то. Коланът ми дойде широк, понеже все още носих високо и падингът на презрамките беше огромен за моята дребна фигура. Сякаш се изгубих в раницата. От тогава насам не съм докосвала Lenny, понеже тръпка вече нямаше, но мина половин година и ето, че меракът ми дойде отново!

Lenny Lamb Standard 

Благодарение на онлайн магазина за ергономични носилки Муцуландия и аз се сдобих с Lenny, но заради предишния ми опит, реших да взема със стария падинг на презрамките. Раницата е модел Mint Lace и е направена от слингов плат, който е с грамаж 250 гр./м2 в жакардова сплитка и изработен от 100%памук. Понеже не е регулируема, е подходяща за бебета след 4 месец и до 20 кг. Пазарната цена на раницата нова е  174.19$, но не се предлага вече в официалния сайт на Lenny Lamb.

Размери на стандарта.

Взех си аз раничката и моментално напъхах синковеца вътре. Нагласих я и изчезнахме на разходка. Синът ми е около 75 см, 9,500 кг и стандартния размер според мен му е малък, а тодлъра -голям. Платката идва до плешките му, а краката му започват да висят. Може би просто съм свикнала да нося с регулируема раница, с която всеки сантиметър може да бъде нагласен.

Презрамките са широки и обгръщат чудесно раменете. Радвам се, че не взех Lenny с новия падинг. Старият е доста обран, но все така мек и поддържащ. На презрамките има две катарами в предната част на панела за отпускане и стягане, които аз най – често използвам за кърмене. В края на презрамките има двойна катарама за затягане. Един голям недостатък, който намирам за себе си е, че посоката на затягане на презрамките не е напред, както при повечето раници, а назад. Трудно ми е да наглася презрамките дърпайки ремъците назад.

Lenny Lamb са известни с коланите си. Коланът е мек и не особено подплатен, като някои хора ги обожават, други не. Аз съм някъде по средата. Не мога да кажа, че не е удобен, но определено ми се иска да е малко по – подплатен и по – поддържащ.. и по – малък на обиколка. Сега, когато нося по – ниско, затегнат на маскимум ми е точно.

Качулката е много яка, но не се сваля.. По принцип не обичам качулки. Махам ги, понеже ми развалят визията на раницата, а и малкият от доста време не спи в носилка, та реално не са ми особено необходими. На Lenny качулката е страхотна. Става на шапка и застава на главата на бебето. Има две застежки, чрез които можете да регулирате качулката.

Раничката е чудесна, но колкото повече стандартни раници меря, толкова повече започвам да се убеждавам, че съм по – голям фен на регулируемите. Друго си е да я нагласиш до милиметър! Още повече имайки предвид колко е близка цената на Lenny стандарт до някои марки регулируеми раници, определено бих се насочила към нещо по – гъвкаво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *