Бебеносене

Limas Flex ревю

Преди седмица взех за проба от библиотека Да! До мама прясно пристигналата нова придобивка Limas Flex. Още предварително знаех, че ще пристигне и нямах търпение да я пробвам. Още по – голяма жега ми даваше  мисълта, че раницата се трансформира в онбухимо! Нямах търпение да я сложа!

Limas Flex

На пръв поглед раницата е великолепна! Изработена е от слингa на Didymos Aurora, и е много атрактивна с преливащите си цветове. Слингът от своя страна е 100% органичен памук и е с грамаж 220гр./м2. Диагоналната плетка на слинга осигурява най – добрата позиция на бебето в носилката. Коланът се регулира от 60 см до 140 см, а платката – от 30 см до 41 см. На ширина седалката се настройва с велкро, на което съм голям фен, понеже може да бъде нагласена до милиметър от минимум 24 см до максимум 45 см. Тествана е за безопасност от 3,5 до 20 кг. Раницата предлага 3 позиции за носене: Отпред (с лице към родителя), на гръб и като онбухимо (за свободно седящи деца). Презрамките могат да се закопчават в основата на платката при колана за малки бебета и стандартно в средата на платката. Качулката се сваля и поставя чрез тик так копчета. Раницата се превръща в онбухимо като се сваля колана и презрамките се закопчават в основата на платката. Произведена е в Германия.

След многото цифри предлагам да ви споделя моят екпириънс с раничката на Limas. Големия ми мерак да я пробвам първоначално дойде от желанието ми да пробвам онбухимо и понеже в момента нямаше налични за пробва в библиотеката, търпеливо чаках Limas Flex. Взех я веднага и след помощта на Криси се изстрелях навън с бебе в онбухимо. Е, честно казано не бях очарована. За половин километър останах без гръб! Малкият е 10 кг, но в раница сякаш не се усещат. Дали нещо не успях да я наглася добре, или просто не си паснах с носилката, не знам, но следващата седмица, през която беше в мен за тест, наблегнах на цялата раница повече, отколкото на онбухимото.

Коланът на Limas Flex е много мек и удобен! Широк е и обгръща страхотно кръста. Много напомня коланът на Isara The ONE, който за момента ми е любим.

Презрамите са широки и лягат страшно комфортно на рамото. Едно нещо, което намирам като минус на презрамките е, че падингът е прекалено къс дори и за нисък човек като мен. Предполагам, че това се дължи на факта, че раницата все пак се трансформира в онбухимо, но на по – високо телосложение може би би било проблем. За сметка на това имат катарама за отпускане в предната част на панела, която ми е много удобна за кърмене. Презрамките могат да бъдат закопчани и в средата на платката и в основата и. Със закопчани в основана при колана, натискът върху гръбчето на бебето изчезва и можете да носите по – мъничкото си бебче спокойно, а когато стане на 6-8 месеца и започне да седи стабилно, можете да преместите презрамките в средата на платката. По този начин позицията на бебето в раницата се доближава една идея до позицията на бебето в слинг. Е, аз носих малкия с презрамки закопчани в средата и комфорта беше на ниво.

Пак ще отбележа, че съм почитател на регулируемите раници с велкро, понеже са доста по – прецизни в нагласянето на седалката. Limas Flex се наглася изключително лесно! Много ми хареса идеята за затягане около вратлето на бебето, особено ако носите по мъничко човече. В случая аз не го използвах, понеже раницата стига до раменете на сина ми.

Качулката е много фенси. Краси раницата и е функционална, за разлика от доста качулки, които сме мерили. Аз лично ги махам, понеже ми се пречкат, но пък тази я оставих.. наистина е красива!

Един недостатък, който намирам за себе си е, че раницата се надърпва много лесно и иска пазене. Определно проблемът не е в самата раница, а слинга, от който е изработена. Аз използвам раниците си доста … мърляво. Когато извеждам малкия навън, сядам отгоре им, сменям пелените на детето и общо взето не ги щадя особено. Надявам се, че не съм само аз… Та да .. иска пазене.

Ех, това онбухимо! Толкова му бях навита, но нямаше химия… имаше болка. Дали то не беше за мен, или аз за него, не знам, но кръста ми може да подвърди, че нещо не беше окей. Зная, че поставена неправилно всяка носилка може да доведе до дискомфорт и болки и мисля, че с малко повече тренинг бихме намерили златната среда, но понеже разполагам с ограничено време, реших да и се порадвам като раница и да си спестя мъките… и без това беше студено и носих със суичър отпред…

С Limas Flex можете да се сдобиете от ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *