Многократни пелени

BumGenius 5.0 ревю

Още една пелена се присъедини към към колекцията! BumGenius са доста известна американска марка, която произвежда многократни пелени. Те, разбира се, имат различни модели като всичко в едно, джоб, кавър и др., но днес ще се спрем на последната версия на пелената тип джоб – BumGenius 5.0.

BumGenius 5.0

След като се сдобих с Миловията и ми хареса страшно много, реших, че е време да си избера и пробвам още някое джобче. BumGenius са едни от най – продаваните пелени в световен мащаб. Те са създадени през 2005 и една от най – забележимите им особености е системата за закопчаване тип „пеперуда“.

Така наречаната „стей драй“ вътрешност, която е изключително мека и позволява преминаването на течността надолу към подложките, като държи влагата далеч от деликатната бебешка кожа, е изработена от полиестер. Непромокаемата външна част е с ласици на гърба и около крачетата, които прилягат чудесно и не оставят червени отпечатъци по кожата на бебето. Размерът се настройва посредством копчета, разположени в предната част на пелената, като може да бъде използвана от 2,7 до 16 кг. В задната част на пелената има отвор, който всъщност е самият джоб. В него можете да добавяте колкото и каквито подложки са необходими, според нуждите на детето. Към пелената има включени 2 подложки – малка и голяма, които са изработени от 80% полиестер и 20% найлон. Те са в два различни размера и могат да бъдат използвани и заедно. Температурата, която производителят препоръчва е 60 градуса.

В момента, в който се прибрах с пелената, я изпрах и бях удивена колко бързо изсъхна! За няма и 3 часа тя беше абсолютно готова за слагане. Е, излишно е да казвам, че веднага премених малчо с нея. Когато си свикнал да гледаш надуто от прифолди бебешко дупе, BumGenius ти се струва много изрязана и малка. Дори гащите му увиснаха! Пеленката е доста прибрана и не създава излишен обем. Ако сте фен на бодитата, с тази пелена използването им е безпроблемно.

Стей драй материята е много мека. Винаги съм предпочитала до детето ми да се допират естествени материи, но BumGenius са се постарали много. Дупето му си остава сухичко дори след по – дълго носене.

Пеленката е една от сигурните ми варианти. На малкото дупе пасва чудесно и не ми е пропускала нито веднъж! Определно скоро ще обогатя сташа с още някое джобче BumGenius.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *