Бебеносене

Сравнение между Isara The ONE и Isara V3

След като ви изтъкнах някои от основните характеристики на двете носилки – Isara The ONE и Isara V3, ще ги сравня. Няма да наблягам на сантиметри, а на особеностите на всяка носилка. Тук можете да прочетете ревютата на Isara The ONE и Isara V3, ако сте пропуснали.

Поглеждайки за първи път към двете носилки, може би ще си помислите, че са еднакви, но този първи поглед е доста подвеждащ. Има някои много големи разлики между тях! Ето ги и тях:

Коланът

Коланът на Isara V3 е доста твърд. Нуждае се от повече носене и време, за да омекне. Аз съм слаба жена и първият път, когато сложих V3 усещах костите на ханша си насинени, но след като я поносих около месец, коланът започна да се усеща доста по – мек. Мемори пяната, от която е направен, омекна значително. Предполагам, че ми е било необходимо и известно време да наглася раницата правилно, но коланът определено има нужда от време и носене. За разлика от V3, Isara The ONE идва при вас директно със супер мек колан, така че можете да се наслаждавате на удобството му от самото начало. Той също е направен от мемори пяна, но доста по – мекичка. Това е коланът на мечтите ми! Поддържащ и в същото време пухкаво обгръщащ ханша ми!

Катарамите

Катарамите отпред
Катарамите под мишниците

Катарамите на Isara V3 са абсолютно класически. Има катарама за нагласяне на дължината на панела и двойна катарама под мишниците за стягане и разхлабване на презрамките и за отпускане на панела. Те са много лесни за работа! Имате 48 см презрамка с падинг, а цялата презрамка е около 90 см. Минимумът на панела е 31 см, а максимумът – 45 см. Регулират се с PFА ремъци. От друга страна Isara The ONE е заредена с арсенал от катарами! Тя не е просто регулируема, тя е СУПЕР регулируема. Отпред, за разлика от V3, Isara The ONE има двойна катарама. Долната част на която е отново за регулиране дължината на панела, а горната част е за затягане и отпускане на презрамките. Можете да контролирате дължината на презрамките от платката, което е супер, ако кърмите в носилка. Тази опция прави отпускането на бебето надолу много по – лесно, когато иска да суче. Под мишниците имате отново двойна катарама – за презрамките и ширината на панела, но има и още една катарама, която е отново за регулиране на презрамките. Това е ключов момент! Имате толкова много начини да нагласите презрамките си! С Isara The ONE имате подплатена презрамка, която е минимум 39 см и стига до 59 см! Това е доста подплата! Можете да я разхлабите дори още до 118 см. Така че, ако сте висок човек, това би била перфектната носилка за вас! И не само високите могат да се възползват от предимствата на Isara The ONE. Аз съм много ниска и късите 39 см презрамки са идеални за мен! Презрамките на V3 винаги са ми идвали малко длъжки, но не е болка за умиране. Но сега мога нося детето си с презрамки перфектно залепнали по раменете ми. Благодаря, ISARA! Супер са!

Свързващият ремък

Свързващият ремък на V3 може да бъде затегнат и разхлабен само от лявата страна, така че за човек като мен, който не може да стига гърба си с лявата ръка, е невъзможно да го настрои. Ремъкът ми трябва от дясно! Но този проблем не съществува при Isara The ONE. Можете да използвате и лявата и дясната си ръка, защото може да бъде регулиран и от двете страни! Е, съпруже, няма да ми трябва твоята помощ повече! V3 има еластична лента, която служи за обиране на движението. Готина идея, която липсва при Isara The ONE, но не мисля че се усеща някаква разлика. Ако трябва да избирам, определено бих взела Isara The ONE. Безценно е да нагласяш ремъка си сам!

Разширителите за седалката

Най – готината иновация на Isara The ONE е, че може да бъде използвана от новородено до дете на училищна възраст, което не е повече от 20 кг. В Isara V3 също можете да носите до 20 кг, но в даден момент ще ви се наложи да смените Standard-а и да минете на Toddler, понеже краката на детето няма да имат нужната подкрепа и ще започнат да висят доста преди 20 кг. С Isara The ONE получавате така наречените „разширители“, които „трансформират“ седалката, правейки я подходяща за по – голямо дете с по – голям разкрач. С две думи имате носилка, която няма нужда да сменяте! От началото на бебеносенето до края можете да носите само с Isara The ONE! Аз лично бих предпочела да инвестирам веднъж в носилка, която ще ми служи през целия период на бебеносене, отколкото да купувам 2 или дори 3 носилки.

Във видеото отдолу можете да видите разликите нагледно и как се поставят разширителите на самата раница. Много е лесно!

Е, предполагам, че това са основните разлики между двете носилки. Разбира се, има някои дребни готини нещица, които всеки сам си намира, но Isara са направили голяма крачка напред, създавайки носилка, която може да бъде носена толкова дълъг период! Ако трябва да бъда честна, понякога слагам V3, само защото ми е много сантиментална! Но ако трябва да избирам по – комфортния вариант, това определено е Isara The ONE!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *