Бебеносене

Ревю на Connecta Standard

Connecta Standard

Лятото дойде и беше перфектното време да помисля за лятна носилка, която да не ме прегрява, да се побира в плажната ми чанта и да бъде слингова конверсия, защото … просто ми се иска! Разбира се, първата марка, от която се поинтересувах беше Connecta. Тя има репутацията на лека носилка, която няма колан и е супер удобна. В началото, мисълта да използвам носилка без колан ме плашеше, но реших, че все пак трябва да пробвам и взех една от библиотеката за слингове на Криси, Да До Мама. Криси нямаше слингова, а Солар, която е специално направена за лятото, но реално нямаше никакво значение, понеже всъщност носилката е същата. И така реших да си купя Connecta.

Характеристика:

  • Подходяща за бебета от 3.5 до 24 кг
  • Стандартния панел е 14″ широк и 17″ висок
  • Максималната обиколка на кръста е 56″
  • Минималната дължина на презрамката е 14″ (12″ на версията с дебелите презрамки)
  • Максималната дължина на презрамката е 38″ (36″ на версията с дебелите презрамки)

Можете да носите бебето си в Connecta Standard от новородено. Ако се налага, можете да използвате ремъка, за да стегнете базата на седалката и да я направите подходяща за малко бебе. Седалката е удобна за деца до 2 – 2.5 години.

И така пробвах Connecta Solar и честно казано наистина е перфектната носилка за морето, но аз живея в град, който няма излаз на море и реално бързото съхнене и УВ факторът не са ми толкова важни. И без друго исках слингова конверсия. Влюбих се в една такава, направена от Oscha. Моделът се нарича Padma Paravel. Тези прекрасни сини тонове ме спечелиха на секундата!

Connecta няма колан?

Да, няма подплатен колан! Просто два ремъка и катарама. И няма да ми повярвате, ако ви кажа, че тази носилка е тоооолкова удобна. Начинът, по който се слага раницата е малко по – различен от стандартните раници с колан. Connecta се слага на кръста като престилка. Не е трудно, но е често срещана грешка при хора, които не са се сблъсквали с носилката. Така че, имайте предвид, ако я сложите по друг начин определено няма да бъдете удоволетворени от резултата.

Видове презрамки и как се слагат.

Когато носите отпред, трябва да кръстосате презрамките на гърба си. Мисля, че съм виждала носещи и с паралелни презрамки, но го намирам за изключително неудобно, защото трябва да използвате допълнителния ремък, а той прищипва презрамките и ако носите по – дълго, започват да ви болят раменете. Кръстосаното носене също има тънкости, понеже ако просто закопчеете презрамките, те ще се впият във врата ви. Разбира се и гърбът ще ви заболи. Затова преди да ги закопчеете, издърпайте ги добре към земята и след това ги закопчейте. По този начин те ще останат там, където сте ги сложили и няма да се врязват във врата ви.

Презрамките на Connecta са 2 вида. Първият е без падинг и другият, разбира се, е с падинг. Моята е без падинг, но ви гарантирам, че не е неудобна! Пробвала съм и подплатените презрамки и вярвайте ми, разликата не е голяма. Може би подплатените се усещат една идея по – меки на раменете, което не прави другите твърди. Можете да видите горе на снимката двата вида презрамки и разликата между тях.

Мога ли да нося на гръб?

Сега вероятно, ако не сте запознати с раницата се питате „А мога ли да нося на гръб?“. Да можете и то не с кръстосани между гърдите презрамки! Всъщност Connecta заема едно от челните места за комфорт когато става дума за носене на гръб. Слага се много лесно и можете да използвате допълнителния ремък като свързващ между презрамките, ако ви е нужно. Аз лично не използвам ремъкът по никакъв начин, защото раницата пасва перфектно на сина ми в момента, а свързващ ремък не използвам изобщо с никоя раница. Нося го в Connecta Standard, откакто беше на 8 месеца. Той е сравнително малко бебе (8месеца – 8 кг,69 см.) така че едно 6 месечно бебе би паснало перфектно в раницата с разпъната платка. Разбира се, ако решите да носите по – малко бебе, винаги можете да стегнете панела с допълнителния ремък колкото е необходимо.

Connecta = компактност!

Това може би е една от основните причини хората да предпочитат тази раница. Лято е, време за пътешествия и почивки иии багаж.. нямате място за обемна раница! Трябва ви нещо малко и компактно, което да се събира в дамската ви чанта. Е, Connecta е създадена за вашата дамска чанта. Понеже големият колан липсва, а той заема по – голямата част от мястото, Connecta може да бъде сгъната в едно доста леко вързопче. Да имам в сташа си носилка, която е толкова практична беше важно, понеже със семейството ми обичаме да пътуваме и ако сложа една раница в куфара си, това би означавало да не взема някои важни за мен неща, но не и с Connecta.

Използваема качулка!

Много марки правят раници с безумни качулки. Обичам да използвам качулката, понеже когато детето заспи в раницата, главата му висва и има нужда от качулката, за да я поддържа. Особено, когато нося на гръб! Благодаря Connecta, че сте направили толкова хитра качулка! Всъщност може би вече знаете, че качулка реално няма, защото тя е част от раницата и не се сваля, което от своя страна е удесно, ако се притеснявате да не я загубите. Държа я винаги закопчана за катарамите на презрамките и не са ми необходими удължители, за да я стигам, когато нося на гръб. Просто, когато усетя, че малкият заспива, затягам ремъците на качулката и тя поддържа перфектно врата му.

Кърмене?

Е, кърменето в тази раница е малко сложно, имайки предвид, че се носи с кръстосани презрамки. Честно казано предпочитам да седна на някоя пейка, защото когато разхлабя презрамките, цялата раница се изслува и презрамките започват да се впиват във врата ми. Не е най – удобната раница за кърмене, но реално на мен не ми пречи да седна някъде за бърза бебешка закуска.

В заключение мога да кажа, че Connecta е раница, която заслужено е заела челните позиции. Тя е прекрасна комбинация от всички черти, които една лятна носила тябва да има. И се обзалагам, че представянето и ще е на ниво и през зимата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *