Бебеносене

Ревю на ергономична раница Isara THE ONE от Iris Bozic

Ревюто е написано от Iris Božić

Заглавието може да бъде още „Ревю на единствената ергономична раница, която някога би ви трябвала“. Компанията SC Deneris Trade SRL, основана и ръководена от Monica Olariu, отпазнува шести рожден ден на марката Isara. Скоро те ще пуснат нова уникална носилка на пазара.

Аз имах голямото удоволствие да бъда сред първите пробвали и носилката наречена THE ONE. В предишните ми ревюта вероятно сте стигнали до заключението, че не би могла да бъде направена носилка, която да пасва на всички бебета и деца, без значение от възрастта, както и бебеносещи конституции, но …

Нима Isara са постигнали невъзможното?

На пръв поглед Isara THE ONE изглежда като подобрена версия на V3, в която са взети предвид всички предложения за подобрения на потребителите. След по – подробен оглед човек открива толкова много нововъведения, че става ясно, че това е съвсем различна носилка.

Бързо забелязах много разлики в сравнение с V3 – панелът е тесен в кръста, целият ръб е подплатен от вътрешната и външната страна, коланът е по – мек, ремъците на презрамките имат двупосочни катарами и добавени регулатори на колана (по този начин позволяват регулиране на презрамките в 3 посоки), качулката е различна, ширината на колана се регулира (за да нагласите за бебе или дете седалката) и има двупосочни регулатори точно над платката. Можете да регулирте дължината на презрамките, използвайки катарамата дори когато бебето е вече на гърба ви, както и дължината на панела от същата катарама. V3 има прав панел минимум 2 сантиметра по – дълъг от този на THE ONE. V3 има шок абсорбър на гръдната презрамка също като военните раници. THE ONE има по – дълъг гръден ремък, който може да бъде регулиран в двете посоки. Можете също да настроите дължината на презрамките, в зависимост от височината си и колко високо предпочитате да носите.

Бих казала, че най – голямата разлика между THE ONE и V3 е, че  V3 е създадена за носене от първия месец, докато THE ONE – от ден първи!

(ВАЖНО! Моят личен и професионален съвет е да не използвате ергономична раница за новородено. Начинаещите не успяват да нагласят раницата правилно без помощ, без значение колко добър е дизайнът.)

Всичко е въпрос на прецизност. За най – малките критериите са най – стриктни. Ако раницата е предназначена да расте с бебето от ден първи, то е изключително важно да може да се регулира буквално с милиметри. За тази цел, аз изпробвах раницата с новородено и 2 месечно бебе.

Повечето хора не са наясно каква е разликата в размерите на новородено и двумесечно. За щастие екипът на Isara не влиза в това число.

На два месеца бебетата имат страхотен съпорт във V3, докато в THE ONE панелът имаше нужда да бъде разширен малко.

Бебета в такъв голям диапазон на възрастта могат да бъдат носени в THE ONE благодарение на така наречените „seat transformers“. Тази технология помага да се избегне набирането на излишен плат около новороденото и позволява разширяване на панела. Сийт трансформърите идват опаковани с раницата и служат за нейната промяна от размер бебе в размер тодлър.

Сийт трансформърите се закачат на колана и се затягат с велкро. След това се закачат на малки куки, скрити в дупки на панела. Дупките са подплатени от двете страни и първоначално се откриват трудно.

Обсъдихме как се представя новата Isara с бебета, а как би била с тодлър? Просто трябваше да я пробвам със сина ми, който е на три години и половина.

Определено THE ONE е достатъчно адаптивна, за да пасне както на новородени, така и на пораснали деца. За сега изглежда това е единствената носилка, която позволява да бъде използвана през целия период на бебеносене. Интересно ще бъде да видим отговора на останалите марки!

Ревюто е предоставено от консултант по бебеносене Iris Božićпосланик на ISARA.

Раница Isara можете да закупите от Рошаво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *