Бебеносене

Ревю на Soul Maze Pride ринг слинг

Днес, 14.06.2018 г., имах удоволствието да присъствам на поредната бебеносеща среща в Стара Загора, организирана от библиотека за слингове и ергономични раници Da Do Mama. Успях да се порадвам на няколко носилки от списъка ми с MUST TRY, но една от тях изобщо не фигурираше там и тествах съвсем случайно, но се оказа толкова впечатляваща!

Soul Maze Pride ринг слинг

До сега не бях слагала ринг слинг. Винаги ми е излеждал неудобен по незнайно каква причина. Реших да пробвам, понеже любопитството ми надделя, а и никога не отказвам да тествам нещо ново. И … изненада! Толкова удобен и поддържащ!

Основни характеристики:

  • цвят – синьо и розово
  • плат – 100% памук в жакардова сплитка
  • препоръчителна тежест на бебето – до 15 кг
  • ширина – 28 инча

Със съдействието на Кристина Стефанова, сертифициран консултант по бебеносене, нагласих малкия в слинга. Оказа се доста по – бързо и лесно от тъкания слинг. Все съм си мислила, че ринговете са по – подходящи за новородени бебенца, но понеже аз носих в еластичен, така и не стигнах до тестване на ринг слинг с новородено. Смело мога да кажа, че никак не е задължително да имате новородено. С проходило бебе, което иска да слиза и щъка също би било страшно удобно да носите в ринг от гледна точка на лесно слагане и вадене на детето.

В ринг слинг можете да носите на хълбок и отпред. Носенето на хълбок прави кърменето много лесно, понеже главичката на бебето застава точно над гърдата и ако се налага, можете да отпуснете леко слинга и готово.

Красив е меко казано! Цветовете на слинга са разкошни! Синьото блести и мени цвета си на слънце! Уникално! Много мекичък, разбира се и доста очупен, понеже е част от библиотеката.

Изненада ме колко поддържаш е този ринг слинг. Очаквах 8 килограмовото бебе да ми натежи, но почти не го усетих. Слага се изключително лесно с правилните насоки, разбира се.

Винаги съм намирала частта плат, която застава на рамото, за доста ограничаваща, затова и не бях слагала ринг слинг. Е, с тази проба затвърдих тези опасения. За съжаление, дясната ми ръка беше като обездвижена през цялото време. Държах я под дупето на бебока, въпреки че нямаше нужда от поддържане, но просто нямаше къде да я сложа. Някак там си заставаше на мястото.

Не бих го използвала за дълго носене. За такова бих заложила на раница или тъкан слинг. За мен би бил най – подходящ за бързо придвижване до парка или магазина, но не и целодневна разходка със сън. Може би, ако бебето е по – малко, бих опитала да нося и за повече време, но предвид, че моят син е 8-9 кг не бих тръгнала само с ринг.

Като заключение мога да кажа, че съм впечатлена от ринг слинга на Soul. Не очаквах нито да е толкова комфортен, нито толкова поддържащ. Незнайно защо все съм си представяла ринг с новородено вътре, но това съвсем не е така. Особено, ако става дума за Soul Maze.

Повече за Soul ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *