Многократни пелени

Ревю на многократни пелени Tots Bots EasyFit

Неотдавна се сдобих с 15-тина броя многократни пелени Tots Bots различни версии, от които за постоянно при мен останаха 3 броя Tots Bots EasyFit.

Tots Bots EasyFit

Това са едни изключително мекички пелени, които на правилното дупе биха били незаменими.

Основни характеристики:

  • тип „всичко в едно“
  • три размера в една пелена – от новородено до гърнето
  • перфектен баланс между мекота, попивност, дълъг живот и намалено време за време за сушене
  • пелените са с подпъхваща се част, която спомага за по-бързия процес на сушене
  • с ластици около кръста и крачетата за по-добро прилягане
  • закопчават се с лепенки
  • регулират се на дълбочина чрез копченца

Произведени са от:

Външна част: 100% полиестер с полиуретаново покритие

Вътрешна част: 100% фин полиестер (минки)

Инструкции за употреба:
Препоръчителна температура за пране до 60 градуса.
Залепяйте лепенките навътре преди пране. Така ще предотвратите залепянето на пелените една в друга или в другите дрешки на бебето и ще удължите живота им.
Позволява се сушенето в сушилня при ниска температура.

Когато получих всички 15 пелени бях с очакването, че няма да сменям пелена поне 2 часа. Имах 7 бамбук и памук, 3 полиестер и бамбук и 5 минки. Мислих, че бебето ще е сухо и няма да ми се налага да го преобличам на всяка смяна. Е, оказа се, че слагах чиста пелена на всеки час и половина. Ако го оставех половин час отгоре, ставаше целия мокър. Чудих се и се маех какво не правя както трябва. Изгледах youtube, изчетох всичко полезно, което открих, писах из форумите, търсейки съвет, но нищо не помагаше. Около месец се мъчих през деня с Tots Bots, а вечер му слагах памперс. Не можех дори да си помисля да го оставя с пелена. Опитах да сложа буустъри, но и това не помогна. Проблемът нямаше решение. Бях на крачка да се откажа тотално от многократните пелени. В крайна сметка попаднах на един форум, в който бяха коментирани Tots Bots и там споменаваха, че тази пелена не пасва на всяко дупе. И това сякаш беше най – логичното нещо, което бях чела близката седмица. Най – вероятно просто не му пасваха. Все пак с други марки не сме имали проблем. Та, ако сте от онези майки, които току що са си купили купчина Tots Bots и им се плаче, понеже пропускат, спокойно не сте сами! Просто не са за дупето на Вашия малчуган. Това е една изключително специфична пелена. Прекрасна, мека с изключително красиви десени, но просто не е за всяко дупе. Както не всяка дреха пасва на тялото Ви, така и не всяка пелена става за мъника Ви. Аз си оставих 3 минки пеленки на Tots Bots, понеже следобед малчо не пишка толкова обилно и се справят чудесно за час и половина. А сега към фактите.

На пръв поглед пелените са страхотни. Много мекички с хитро измислени велкро закопчалки и дълга подложка, която може да бъде намотавана на няколко пласта, ако някъде имате нужда от повече попивност. Минки е вид плат, който е изключително мек и на усещане е като плюш. По – фин е от полара и е с къси влакна. Изолира кожата на бебето от влагата много добре, но не е от най – попивните материи. За сметка на това, производителят е предвидил това и е оставил джоб, в който можете да добавяте колкото решите подложки.

 

Покритието на външните непромокаеми гащички е полиестер с полиуретаново покритие. То не позволява на влагата да излиза навън и я задържа в пелената докато подложките успеят да я абсорбират. Повечето пелени са с полиуретаново покритие. Имайте предвид, че с времето то се захавява и накъсва. Затова е хубаво центрофугата на пералнята да не е повече от 800 оборота. Освен това и ластиците се разпъват и стават хлабави, ако се перат системно на високи обороти.

 

Както повечето пелени, Tots Bots се регулират с копченца за напасване на подходящия размер за вашето бебе. С моя син ги ползвам на втория ред копчета, като той е 7+ кг. Според производителя пелените могат да бъдат позлвани до около 16 кг.

Изключителен фен съм на велкро закопчалките на Tots Bots! Много лесно и хитро измислени. Залепяйки закопчалките, велкрото се запазва по – дълго време и предпазва от закачане по останалите дрешки в пералнята.

Съхнат много бързо. Това е и едно от най – големите предимства на минкито. Аз повечето пъти ги пускам в сушилнята, но на въздух им трябват не повече от 2 часа, за да са напълно сухи.

Ластиците прилепват чудесно край крачетата и на гръбчето, като не оставят червени петна. Изключително разтегливи и мекички. За съжаление на малчо винаги му пропускаха от ластиците край краката. Слагат се много лесно.

Понеже тази пелена е тип „всичко в едно“, подложките не се свалят. Те са зашити за самата пелена и съхнат закачени за нея. Специално при минкито няма проблем с бавно съхнене, но ако пелените са бамбук и памук например, ще им трябва доста време да изсъхнат на въздух. Аз ги оставях по цяла нощ на простора. В последствие започнах да ги пускам в сушилня на ниска температура.

Tots Bots са чудесни пеленки за правилното дупе! Ние не успяхме да се разберем с тях както на мен ми се искаше. Въпреки това, продължавам да използвам 3 от тях в правилното време вършат работата си прекрасно!

Повече за Tots Bots тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *