Многократни пелени

Ревю на многократни пелени Pop in V2

Многократните пелени са една от новите мании на майките. И аз съм в кюпа! След доста безуспешни опити да намеря най – подходящия памперс, който да издържа през нощта атаките на малкия пикльо, се отказах от еднократните пелени изобщо. След доста различни марки, материи и видове ето я и най – любимата ми многократна пелена!

Pop in V2

 

Основни характеристики:

 • Четири размера в една пелена – от раждането до гърнето, с копченца за регулиране;
 • Разтегаеми ленти и двоен еластичен маншет около крачетата за приятно прилепване и срещу пропускане;
 • Подложки, оформени за да осигурят по-голяма попивателност на нужните места, разтегливи около крачетата и дупето;
 • За размер – от 3,18 до 16кг;
 • Подобрено задържане на течността в пелената;
 • По-кратък период на сушене;
 • Лесни за поддръжка – просто се перат на 60 градуса, без накисване (могат да бъдат сушени в сушилня само подложките);

Важно: Подложките от предишните модели могат да се закопчават само от предната страна на непромокаемите гащички от този модел.

Произведени са от:

Подложки:

 • 70% бамбукова вискоза, 30% памук; страхотно мек и невероятно попиващ бамбук;

Непромокаеми гащички:

 • Вътрешна страна – 100% поларен полиестер с термопластично полиуретаново (TPU) покритие;
 • Външна страна – 100% омекотен полиестер с водоотблъскващо TPU покритие;
 • Разтегаеми ленти – водоотблъскващ полиестер;

Хубаво е преди първото ползване да бъдат изпрани няколко пъти, понеже бамбукът (и не само) достига максималната си попивност след определен брой пранета. Аз ги пуснах на 60 градуса с предпране и сушене и веднага ги сложих. Не успях да изчакам! Въпреки това, попивността беше повече от достатъчна (имайки предвид, че говорим за голям пикльо).

Размерът пасна перфектно на малкия човек. В момента е около 7 кг и ги закопчавам на втория ред копченца. Ластиците обгръщат крачето прекрасно. Те бяха и една от основните причини да избера именно Pop in. С други пелени ластиците ни бяха слабо място. Пропускаха ли, то беше винаги край крачетата. Ластиците на Pop in не са прекалено стегнати и ако не прекалите със затягането на велкрото, няма да оставят червени петна около крачетата.

Поставят се лесно, както всяка друга многократна пелена.

Ластиците на кръста, лепват за тялото на бебчо и не пропускат изобщо. Като изляти са и не оставят червени петна. За разлика от V1, с която ми се е случвало да пропусне откъм кръста, с V2 това няма как да се случи. На V1 ластиците са доста стегнато направени и велкрото за лепенките, което е зашито за задната част на пелената, издува допълнително и когато оставя бебето в легнало положение, то притиска с гръбче пелената и ако е добре напоена, пропуска. При V2 този проблем го няма.

Свалящите подложки са изключително удобни, за разлика от пелените тип „всичко в едно“. Pop in се водят „всичко в две“, което за мен е много по – добър вариант. Ако имате няколко пелени, подложките са взаимно заменяеми. В случай, че сте си купили пелена с бамбукови подложки, а искате с минки, винаги можете да си купите допълнителна подложка и да замените бамбуковата с минки.

Принтовете на пелените са страхотни! Много симпатични и унисекс.

 

 

Благодарение на многократните пелени можете да спестите средно около 1000 – 1500 лева, които в противен случай ще дадете за еднократни такива. Да не говорим за отпадъка, който оставят след себе си памперсите. Освен всичко друго естествените материи, които се докосват до бебешкото дупе, превъзхождат в пъти химичните препарати, използвани за направата на еднократните пелени. А в нашия случай памперсите не бяха способни дори да си свършат работата, пропускайки през нощта.

Безкрайно съм доволна, че намерих Pop in! Направиха нощния сън на сина ми в пъти по – спокоен и сух! Горещо препоръчвам на всяка мама!

Повече за Pop In тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *